10 gode gaver til ham der elsker outdoorlivet

Hvis du kender en, som bare ikke kan få nok af outdoor livet, så er det oplagt at forære en gave, som kan bidrage til hobbyen. Har din bror, kæreste eller far snart fødselsdag? Måske mangler du en god ide til en julegave? Så har vi alle de bedste ideer til dig her!

I denne artikel får du 10 super gode gaveideer til ham, som er vild med at bruge tid ude i det fri. 

1. En god rygsæk

En god rygsæk er uundværlig for friluftsmennesket! Man holder ikke til mange timer udenfor, hvis man går rundt med en skolerygsæk eller skuldertaske. En rygsæk til friluftslivet skal være behagelig, rummelig og praktisk at have med sig. Kig efter rygsække som kan indeholde masser af oppakning, med behagelige skulderstropper, og så må den også gerne være vandtæt. 

2. Et telt

Mange outdoor-entusiaster elsker at bruge flere dage udenfor i de vilde skove. Derfor skal man naturligvis have et godt telt med, som man kan sove i. Friluftsmennesket nøjes ikke med et billigt enmandstelt til udendørslivet. Derimod kan du glæde ham med et rummeligt og vandafvisende telt, som kan stå imod naturens barske forhold. Gode telte kommer ofte med ventilationssystemer, ekstra forstærkninger i teltdugen og så skal det naturligvis være vandtæt. Det er også et plus, hvis teltet ikke vejer alt for meget, så det er nemt at transportere.

3. En sovepose

Om natten bliver det rigtig koldt udenfor, især her i Danmark, derfor er en god sovepose uundværlig, så man kan holde sig varm om natten. Kig efter termosoveposer med ekstra god polstring. Det er også et plus, hvis soveposen har en indbygget forhøjning ved toppen, der kan fungere som hovedpude.

4. Et liggeunderlag

Der er ikke nogen, som holder til at sove i telt uden et godt liggeunderlag. Et friluftsmenneske nøjes ikke med en havehynde eller yogamåtte - de har brug for et ordentlig liggeunderlag! Et godt liggeunderlag har, ligesom soveposen, termofunktion, så kulden ikke trænger op gennem jorden. Nogle af de smarteste liggeunderlag er også selvoppustelige, så man ikke behøver stå og bakse med en pumpe.

5. Tøj til friluftslivet

Man tager ikke ud og vandrer, fisker eller klatre i sit hverdagstøj. Outdoortøj er specielt designet til at kunne modstå både barske vejrforhold og slid. Glæd ham med et par gode vandrebukser, en vandtæt jakke eller et par gode handsker, som beskytter mod vind og vejr. Der findes masser af gode online- og fysiske friluftsbutikker som for eksempel Friluftsland, Eventyrsport eller Fjeld og Fritid, hvor du kan gå på jagt efter en god gave. 

6. Trangia sæt

Forstil dig duften af friskbrygget kaffe, mens du sidder og nyder solopgangen i skovens dybe stille ro. Hvis du kender en, som både elsker den friske natur, men også prioriterer frisklavet mad, så kan du glæde ham med et smart Trangia sæt. Et Trangiasæt kendes også som et stormkøkken, som mange tager med sig rundt på eventyr for at kunne bygge kaffe og lave mad. Et Trangia sæt består af en smart lille spritbrænder og et sæt gryder og pander, som man kan varme over brænderen. 

7. En schweizerkniv

Det er altid godt at have lidt værktøj ved hånden, når man er ude i det fri. En schweizerkniv er en multifunktionel lommekniv, som indeholder et knivblad samt en lang række forskellige værktøjer som for eksempel en tang, øloplukker, skrue, saks og meget mere, der er skjult i et samlet værktøj. Værktøjet er nemt og handy at tage med sig, enten i bukselommen eller i tasken.

8. En vandtæt powerbank

Selvom outdoorlivet handler om, at komme væk fra hverdagens tumult og ud nyde den friske luft, så kan vi nok ikke undvære alt elektronikken hjemmefra. I det mindste har man brug for en telefon med strøm på, så man kan komme i kontakt med omverdenen, tjekke busplanen eller læse et kort. Hvis man skal ud og vandre i dagevis, så er det en god ide at snuppe en vandtæt powerbank med i tasken, så den kan holde liv i telefonen. 

9. Vandresko

Hvis du gerne vil glæde den vandreglade outdoor mand med en gave, som han kan nyde godt af i årevis, så skal du forære ham et par gode vandrestøvler. Gode vandrestøvler er trykaflastende, vandafvisende og ergonomisk formet, så man kan trave afsted i timevis uden at få ondt i fødderne. 

10. Folding Chair

Når det er tid til at koble af efter mange timer udendørs, så har friluftsmennesket brug for en god Folding Chair at tage en pause i. Glæd ham med en praktisk, kompakt og letvægtig stol, som er nemt at tage med sig på tur og slå ud, når man har brug for et hvil. 

Hvis du mangler flere ideer til geniale gaver, som kunne glæde en du holder af, så kan du finde flere gode gaveideer her.

Menu
Top