Gode råd til dig der skal holde campingferie på Gran Canaria

Campingferie er en helt unik, billig og anderledes måde at opleve Gran Canaria på. Derfor er flere og flere begyndt på denne type af ferie, men hvis du gerne vil have den bedste campingferie på Gran Canaria, og undgå ekstra udgifter, så er det en god ide at læse denne artikel, hvor du får 4 gode tips til at få den bedste campingferie på Gran Canaria.

Få tilladelse til at campere

Ligesom det ikke er tilladt at campere overalt herhjemme, så er det heller ikke tilladt overalt på Gran Canaria, men i modsætning til herhjemme, kan du ikke blot finde en campingplads, og regne med at alt er i den skønneste orden.

Du skal nemlig altid have en særskilt tilladelse til at campere på Gran canaria, uanset hvor du befinder dig.

Der er heldigvis flere muligheder for at få denne tilladelse. Du kan enten udfylde et skema på Gran Canaria og få dem godkendt ved myndighederne, eller du kan udfylde en ansøgning online, inden du påbegynder din rejse til Gran Canaria.

Uanset hvad du vælger, så er det meget vigtigt at have 100% styr på det, da det kan give meget store bøder hvis ikke du har. Der er ikke kun bøder for manglende tilladelser, men også bøder for hvor mange regler du ellers har overtrådt i forbindelse med din campering.

Du må faktisk heller ikke campere på privat grund selvom du har grundejerens tilladelse, der skal stadig en tilladelse til fra myndighedernes side.

Det er ikke tilladt at campere tilfældige steder i naturen, eller f.eks. på strandene på Gran Canaria, selvom du ser andre turister gøre det, bør du overveje om det er en bøde værd, eller om det er bedre blot at holde sig til reglerne.

Pak hverken for lidt eller for meget

Hvis du er vant til at campere, så ved du det helt sikkert godt. Det kan godt være lidt af en videnskab at pakke lige nøjagtigt den rigtige mængde tøj, og den rigtige mængde udstyr. Det bliver bestemt ikke nemmere af at vælge at campere i et nyt land.

På Gran Canaria er der masser af sol og lækkert vejr, alt efter årstid, men så snart solen er gået ned, bliver der altså noget koldere end du sikkert kender det fra Danmarks lyse sommeraftener, det er derfor vigtigt at du både har tøj med der kan holde dig varm om natten, og tøj der gør at du kan holde solen og varmen ud i løbet af dagen.

Ligeledes er det smart at du på forhånd har sat dig ind i hvilket udstyr du skal bruge, og hvad du ikke skal bruge, da det ellers hurtigt bliver tungt og trættende at bevæge sig rundt med en stor oppakning.

Selvom der er få regnvejrsdage på Gran Canaria, så er en regnjakke altid en god ting at have med. Din campingtur bliver hurtigt forvandlet til en kedelig tur hvis du bliver drivvåd.

Småt udstyret campingpladser

Du kan ikke campere på Gran Canaria, og forvente samme “service” som på danske campingpladser, derfor har du måske brug for lidt mere udstyr, end hvis du camperede herhjemme, men der er meget stor forskel på de enkelte pladser, så det er en god ide at du sætter dig ind i det hjemmefra.

Nogle campingpladser har kun lige det allermest nødvendige som toilet og rindende vand, mens andre campingpladser indeholder alt en familie kunne drømme om af både faciliteter og aktiviteter.

Leder du efter ro og natur, så er det en god ide at tjekke campingpladsernes hjemmeside ud, inden du tager afsted, så du får lige præcis den oplevelse du ønsker.

Der kommer dog flere og flere campingpladser med høj service, som f.eks. wi-fi, underholdning til børnene m.m.

De fleste campingpladser på Gran Canaria, er ejet af staten og det er derfor også hos staten at du får en tilladelse til at campere.

4 ting du bør huske

Der er visse ting som man ikke gør når man camperer på Tenerife, uanset om det er på en officiel campingplads, eller om det er langs en vandrerute.

På Tenerife er det tilladt at overnatte en nat i forbindelse med en vandrerute, men du skal selvfølgelig stadig overholde reglerne, og derudover får du et par gode råd her.

  1. Tænd aldrig bål, størstedelen af Gran Canarias skove består af gran, og da det er meget tørt, er det let antændeligt.
  2. Camper ikke tæt på privat beboelse, sandsynligheden for at du kommer til at campere på nogens private grund er nemlig ret stor, ligesom du med ret stor sandsynlighed hurtigt vil få besøg af politiet.
  3. Træk dig tilbage fra stierne - selvom du overnatter i forbindelse med en vandrerute, så er det en god ide at trække sig lidt væk fra stien for at campere. Stierne bliver nemlig brugt af rigtig mange, både dag og nat, hvilket kan forstyrre din søvn.
  4. Husk at samle dit affald op efter dig - Gran Canaria har en super smuk natur, og det er op til os alle at bevare, og passe godt på den.

Skal du bære rundt på dine ting, og flytte fra campingplads til campingplads, så er et par gode sko helt sikkert uundværlige. Uanset hvad, så er der meget smuk natur på Gran Canaria, så du bliver helt sikkert fristet til en vandretur i løbet af din rejse til Gran Canaria, vi anbefaler derfor helt sikkert at du pakker et par gode vandresko eller sneakers hvor du kan holde til at stå/gå hele dagen i.

Menu
Top