Romantisk telttur for 2 - 5 gode tips til den romantiske weekendtur i det fri

Skal du have partneren en tur med ud i naturen? Det kan være en god oplevelse for to at tage ud på telttur i naturen. Det kan være en måde hvormed man kan komme lidt væk fra dagligdagen og lære hinanden bedre at kende.

Men hvordan laver man egentlig sådan en telttur rigtig romantisk? Læs med her og få nogle gode tips til dette.

Sikkerhed er sexet

Det er først og fremmest vigtigt at tænke lidt på sikkerheden, når man er afsted på sådan en telttur. Og her vil det naturligvis afhænge lidt af, hvor i egentlig tager hen sammen. Skal i blot ud på en jysk mark og lægge?

Eller skal i måske endda en tur til udlandet på telttur? Når det lige kommer til naturen her i landet, så har vi ikke de største farer hele verden. Der er dog begyndt at komme ulve ovre i Jylland og det er derfor også noget, som det er god ide lige at sætte sig ind i. Hvor er det helt præcist disse ulveflokke befinder sig?

Det er måske ikke den smarteste idé at lægge telt lige præcis i et område hvor de ofte befinder sig. Sikkerheden er især noget, som man skal tænke på hvis man tager til udlandet. Hvis du for eksempel gerne vil en tur op til de svenske eller norske skove, så er der mange flere ting man lige pludselig skal til at overveje.

Kan du for eksempel forvente at møde en bjørn på din vej? En elg er heller ikke noget, som man lige skal kimse af. De kan være nok så farlige.

Og det er vigtigt at vide, hvordan man befærder sig ude i et sådan et natur, hvor man som menneske lige pludselig er meget skrøbelig.

Lær noget om naturen og hvordan du befærder dig

Helt grundlæggende er det en god idé at sætte sig ind i den natur, som man lige pludselig befinder sig i. Her handler det om at finde ud af hvilke farer der er. Men det handler også helt grundlæggende om at finde ud af, hvordan man egentlig skal befærde sig ud i denne natur. 

Ved du for eksempel hvordan du skal starte et bål? Det kan være meget relevant at vide, da det kan være den eneste måde hvormed i kan få noget varmt mad. Og ville det ikke også være rart at kunne få en dejlig kop kaffe om morgenen?

Det kan være en god ide at læse lidt op omkring dette og eventuelt øve sig ude i baghaven før du tager af sted. Og når det lige kommer til bålet, så er det også en god idé at sætte sig ind i, hvordan du egentlig slukker det igen.

Hvad gør du, hvis det lige pludselig begynder at sprede sig? Hvilke materialer er bedst at fyre bål op med?

Og hvornår kan man vide at naturen omkring én er alt for tør til at det ikke længere er forsvarligt at starte et bål?

Tænk på hvor i ligger

Hvis i gerne ville gøre denne telttur romantisk, så skal i også tænke lidt på, hvor i ligger henne. Det er måske ikke det smarteste i hele verden for eksempel at ligge ude på en jysk mark, hvor man vågner op til dunsten af ko om morgenen.

Måske er der nogle smukke skove I i stedet for skal tage hen til? Af den grund kan det for eksempel være en god ide at tage til nogle af de smukke nabolande vi har. Sverige og Norge har for eksempel en meget smukkere natur, end vi kan prale af herhjemme.

Og det kan nu være meget dejligt at tage ud til en smuk norsk skov, hvor man måske endda ligger i nærheden af en fjord. Ville det ikke være et dejligt syn at vågne op til? Det kan hurtigt sætte lidt gang i de romantiske følelser, når man befinder sig ud i sådan en smuk natur.

Og man kan i hvert fald føle sig meget mere venligt stemt, fremfor hvis man vågner op til nogle køer der bræger i det fjerne.

Et telt der ikke er alt for stort

Man må også godt være lidt strategisk hvis man skal afsted på en telttur og gerne vil have at denne bliver lidt romantisk. Det handler for eksempel om ikke at købe et telt der er alt for stort. Man må godt ligge lidt tæt, når man skal afsted på en telttur sammen. Det er blandt andet også det, der gør det så hyggeligt at tage på telttur sammen; At alting er lidt småt og primitivt. Tænk derfor på dette når du køber dit telt.

Du skal naturligvis købe et telt der er i en rigtig god kvalitet, og som kan holde vandet ude. I kan for eksempel godt risikere, at der kommer en regnbyge på et tidspunkt. Og så er det dejligt at have et telt, så man kan søge i ly i. Derudover er det ubehageligt at vågne op til den lidt mindre vandpøl inde i teltet, fordi det havde regnet midt om natten. 

Men selvom teltet skal være lille så skal i stadigvæk have hver jeres sovepose. Det kan godt være i kryber sammen om natten og begynder at dele. Men det er nu alligevel meget rart at sørge for at man har nogle ordentlige soveposer, så man kan holde sig varme hele natten lang, ligesom man også skal sørge for at ligge på et godt liggeunderlag.

Lidt lækker mad med – kan du få plads til en vin?

I skal også spekulere lidt i, hvilken mad I egentlig tager med på denne telttur. Nok skal tingene være lidt mere primitive og derfor skal man først og fremmest tænke praktisk, hvis man skal afsted ud i naturen.

Men måske er det muligt lige at tage noget lækkert frugt med den første dag eller to? Hvis i har en køleboks, så er det måske muligt at have nogle lidt lækre sager med. Måske du endda kan smugle en mindre flaske vin med eller lignende?

Det kan være meget hyggeligt lige at hive denne frem. Og det er helt klart noget din partner vil sætte pris på, hvis du overrasker ham eller hende med denne, når i sidder rundt om lejrbålet den første aften.

Menu
Top