Sådan får du den bedste campingferie i Toscana -  5 gode råd

Skal du på campingferie med familien eller vennerne i Italiens smukke feriedestination Toscana? Så kan I allerede godt begynde at glæde jer. Toscana er et skønt område i Italien med et overvældende smukt landskab, masser af spændende historie, kunst, kultur og naturligvis masser af hvide italienske sandstrande, hvor du kan sole dig dagen lang med en kold drink i hånden.

Campingferie i Toscana er et naturoplevelse med stort N, som man ikke må gå glip af. Før du pakker kufferten, så skal du læse denne artikel, for vi giver dig de 5 bedste råd med på vejen. 

1. Vælg en campingplads som passer til jeres feriestemning

Der er masser af campingpladser i Toscana, det handler bare om at vælge den destination, som passer til feriestemningen. Rejser I med vennerne eller med familie? Er der børn med på turen? Sover I i telt eller i campingvogn? Campingpladserne tilbyder noget for alle, men der er selvfølgelig stor forskel på, hvor I vælger at overnatte. 

Camping Park Albatros har for eksempel både plads til telt og campingvogn, eller du kan leje et luksusmobilehome. Der er også masser af faciliteter og underholdninger til rådighed for hele familien. Hvis du er mere til vild natur og bjerglandskab, så kan du med fordel vælge Camping Norcenni Girasole Village. Der er også mulighed for fancy glamping, hvis du er til sådan noget.

Er du den miljøbevidste rejsende, så findes der også et stort udvalg af Eco Resorts, hvor du kan finde hytter i bæredygtigt materiale og masser af lokale råvarer og sunde produkter, som du kan smage på. Toscana campingpladser har noget til enhver ferie, smag og budget - så der er frit valg på alle hylder!

2. Sæt din campingplads helt tæt på naturen

Den italienske region Toscana er velkendt for dens overdådige natur, og hvad kunne være mere perfekt end at vågne op til denne smukke natur, hver eneste morgen? Toscana har campingpladser med luksushytter, pools og en mere turistvenlig infrastruktur, men vi anbefaler kraftigt at I søger mod skov, strand eller bjerg, så I er lidt ude fra de turistede områder. Det giver campingfølelsen en anden form for realitet, når man får lov til rigtig at synke ind i den italienske natur og vågne op til solopgangen på en stor åben sandstrand. 

3. Tag kokkegryderne med og lav jeres egen mad

I finder næppe en campingplads, som ikke har restauranter og cafeer i nærheden, meeeen det er dog en lidt federe campingoplevelse, at få lov til selv at stå i kødgryderne ude i det fri. Hvis I har mulighed for selv at pakke trangia, gryder eller andet til at lave mad, så får I med garanti en federe oplevelse. Det bliver det mere råt, når man selv står og skal lave med, men er det ikke også derfor, at man vælger at tage på campingferie frem for at sove på hotel? 

4. Oplev Toscanas smukke natur

Camping handler om at være i naturen og opleve alt, hvad den har at byde på. Toscana er et område, som på ingen måde ligner vores flade danske land, så der er rigeligt med nye naturrige ting at opleve. Hvis I camper over flere dage, så har I rig mulighed for at opleve den omkringliggende natur, når ikke i sidder og hygger på campingpladsen. Pak taskerne med proviant og tag på vandreture i Toscanas betagende skove og bjerglandskaber. Der skal nok blive tid til, at sætte en dag eller to af til også bare at dase på stranden. 

5. Tag på tur og oplev Toscana midtby

I har næppe mulighed for at campe i centrum, da Toscana er mere en by for hoteller og hostels. Men selvom i camper, så behøver man ikke gå glip af det fantastiske byliv.

Når I er blevet mætte af natur og campinglivet, så tag en dagstur ind og oplev Toscana centrum. Der er nemlig rigtig mange fantastiske historiske bygninger, kunstkultur og ikke mindst formidabel mad, som man skal smage på. Toscana er blandt andet kendt for deres italienske pizzaer, og de er et must have, når man endelig er der. I kan med fordel tage en to-go-bakke med tilbage til campingpladsen, så har i lidt ekstra luksus at smage på, når I igen sidder omkring lejrbålet. 

Menu
Top