Telttur til Sverige? 5 tips til at få den bedste tur

Foråret står for døren og med en masse helligdage, er der rig mulighed for at få nogle spændende oplevelser. Trænger du til at komme ud i naturen, gemmer vores naboland Sverige, på meget smuk natur, der er en tur over Storebælt værd.

Vil du have den bedst mulige tur har vi her samlet nogle tips, der kan hjælpe dig på vej. Så kan du trygt pakke rygsækken, tage teltet under armen og begive dig på eventyr i de svenske skove.

Husk et godt liggeunderlag

Noget af det vigtigste for en succesfuld tur er en god nattesøvn. Derfor er det enormt vigtigt, at dit udstyr er i orden. Nogle overser måske vigtigheden af et godt liggeunderlag, men det kan være alfa og omega for at få en fed tur.

Har du ikke pakket et ordentligt liggeunderlag, kommer du til at mærke hele jorden under dig. Det er ikke rart, at en kvist borer sig ind i din ryg eller en sten er lige ved dit hoved, når du skal til at sove. Skal du være frisk til dagene i naturen, er det vigtigt, at du ligger godt om natten.

Pak en varm sovepose

Selvom forårsvejret forhåbentlig byder på en masse sol og varme grader, så kan natten være stadig kold. Tager du langt op i Sverige, kan temperaturerne blive meget lave, og det dur heller ikke, hvis du skal sove godt om natten. Ligger du og fryser kan du blive syg eller generelt have en urolig nat.

Det bedste campingudstyr er derfor en varm sovepose, som du kan krybe ned i. Gerne én, der ikke bliver våd for hurtig, og som er foret godt, f.eks. en Haglöfs sovepose - så er det også et svensk mærke til svensk tur.

Lej en bil

Vil du gerne langt ud i naturen, så du kan få en helt unik oplevelse, kræver det en bil. Sverige er et stort land i forhold til Danmark.

Det er derfor en ide at flyve til Stockholm og her leje en bil, der kan tage dig udenfor byen. På den måde har du mere frihed til at medbringe alt det udstyr, du skal bruge. Det svenske landskab er på mange måder mere vildt end det danske. Det er derfor vigtigt, at du får fat i en bil, der passer til terrænet. En firehjulstrækker er mere brugbar her end på de flade, danske veje.

Ved du ikke lige, hvordan man lejer en bil i Sverige, så kan du finde endnu flere informationer om billeje her. 

Mad i det fri

Det er faktisk en god ide at forberede madpakker, som I kan tage med. Når du læser madpakker, tænker du sikkert på en sur klapsammenmad, der er knap så appetitlig, når I har været på farten i nogle timer. Men faktisk kan det godt gøres mere spændende.

I kan lave nem mad hjemmefra. En god gryderet eller en omgang spaghetti bolognese kan hurtigt blive varmet op. Så slipper I for at kokkerere og medbringe alt muligt udstyr.

Vil I derimod gerne lave maden i det fri, kan I stadig gøre det lidt nemmere. Hak f.eks. grøntsagerne hjemmefra. Herefter er det bare at lave et bål eller tilberede maden over et gasblus.

Lejrplads

I Sverige gælder den såkaldte ’allemandsret’. Det betyder i sin enkelthed, at du må slå lejr næsten overalt i den svenske natur. I Danmark har vi mere strikse regler for bevægelse og overnatning i naturen.

Bortset fra naturreservater og nationalparker, hvor der kan gælde særlig regler, kan du faktisk slå teltet op, hvor du vil. For svenskerne er det vigtigt, at naturen er for alle. 

Du skal bare bruge din sunde fornuft. Man skal f.eks. ikke efterlade skrald, men have respekt for den natur, man nyder.

Menu
Top