På teltferie i Toscanas skønne natur - 4 stykker udstyr du skal huske for at få den bedste campingoplevelse

Når du skal på ferie til Toscana i Italien, er der en række forskellige typer af udstyr, du bør sørge for at have med, for at sikre dig, at du og din familie får en god oplevelse. Særligt hvis turen går til en campingplads, er der meget udstyr, der er essentielt. Her kan du læse om de fire allervigtigste stykker campingudstyr, du får brug for på din tur.

Et godt telt

Det er fuldstændigt essentielt at have et godt telt med, når du skal bo på en campingplads i Toscana. Et telt af god kvalitet er lavet af en type af dug, der er åndbar, men som samtidig er vandtæt. Derudover er det vigtigt, at der er flere lag af teltdug, så du og din familie bliver beskyttet mod nedbør og insekter, mens I opholder jer i jeres telt.

Der findes telte i mange forskellige former, som alle har fordele og ulemper. Noget af det vigtigste at kigge efter, når det kommer til teltets form, er om det er designet på en måde, så teltdugen bliver spændt godt ud. En teltdug, der er spændt stramt udover teltpælene står stærkere imod vind og nedbør, og er mindre tilbøjelig til at skabe ansamlinger af vand eller at komme til at fungere som et sejl, når det blæser. En stramt opspændt teltdug er også mindre tilbøjelig til at gå i stykker.

Endeligt er det vigtigt at vælge et telt, der er rummeligt nok til det antal af personer, i planlægger at være på jeres ferie. Som en tommelfingerregel er det altid dejligere at have lidt for meget plads, end at have lidt for lidt plads. Der kan altså være god grund til at investere i et telt, der er en lille smule større, end hvad I måske reelt har brug for. Det gør det mere behageligt at sove om natten, og det skaber lidt ekstra plads til at opbevare alt jeres udstyr, tøj og andre ting inde i jeres telt.

Find det rigtige liggeunderlag

Der findes utroligt mange forskellige liggeunderlag, og særligt i løbet af de seneste ti år er markedet eksploderet med nye opfindelser, materialer og designs. Noget af det mest behagelige at sove på er et oppusteligt liggeunderlag. Disse er lette og kompakte at transportere, men kan gøres store, bløde og behagelige når de pustes op.

Hvis du skal på vandre- eller cykeltur i Toscana kan det være en rigtigt god idé at finde en type liggeunderlag, der ikke vejer særligt meget. Det gør det meget mere behageligt at transportere, og det behøver ikke at gå ud over graden af komfort, når du skal sove.

Husk et gasblus

Et transportabelt gasblus er genialt til en campingtur, fordi man kan lave varm mad på det. Gasblusset øger mulighederne for, hvad man kan tilberede markant. Du kan for eksempel koge pasta, ris og kartofler, og du kan lave gryderetter og saucer over gasblusset.

Når du skal vælge et gasblus, er det vigtigt at finde et, der er holdbart og som kan klare nogle slag. Det vil gasblusset formodentligt blive udsat for på en rejse. Derudover er der stor forskel på, hvor meget de forskellige typer af gasblus vejer. Hvis du skal vandre meget med gasblusset i en rygsæk, kan det være en god idé at investere i et gasblus, der ikke vejer så meget. Men hvis du er i bil eller med tog, er der ingen grund til at give de ekstra penge for at gasblus, der vejer mindre.

Invester i praktisk fodtøj

Når du er på camping i Toscana, bevæger du dig rundt i det fri døgnet rundt. Det lægger et øget pres på dit fodtøj, som du måske ikke er vant til i din hverdag. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at have noget rigtigt godt fodtøj med. Du bør helst have flere par sko og støvler med, så du kan skabe afveksling i, hvordan dine fødder bliver belastet.

Derudover er det en rigtigt god idé at have et par gode vandrestøvler. Gode vandrestøvler er behagelige, og giver dig god støtte på dine fødder og op langs dine ankler. Samtidig er de vandtætte, og sidder tæt til din fod. Et godt par vandrestøvler kan spare dig for mange vabler og smerter, og sørger også for at dine fødder holder sig tøre.

Der findes vandrestøvler i mange forskellige materialer. Det klassiske og mest afprøvede er uld og læder, som har en naturlig evne til både at isolere og skærme af for vand og mudder. Samtidig er materialerne åndbare. Der er også kommet mere moderne materialer på markedet. Disse kan i nogle tilfælde være billigere, og de kan også være meget komfortable og holdbare.

Markedet for vandrestøvler er under stadig udvikling, fordi de nye materialer først for alvor kan anses som funktionelle, når de er blevet lige så grundigt gennemprøvede som de klassiske materialer er. Dette er en lang proces, hvor campister og vandreentusiaster eksperimenterer med forskellige materialer, indtil de finder det, der fungerer bedst for dem.

Samtidig er det en meget individuel proces, fordi nogle materialer fungerer godt for bestemt personer, mens de fungerer mindre godt for andre. Du bliver med andre ord nødt til selv at tage ud i en butik og prøve fodtøjet, for at få en reel fornemmelse af, hvad du finder behageligt og funktionelt.

Menu
Top